Veelgestelde vragen

Milieu

Het liefst laden we onze accu’s op met zonne- en windenergie of gebruiken we een bestaande netaansluiting op locatie.

In off-grid situaties koppelen we de accu’s aan een kleinere dieselgenerator, bij voorkeur op biobrandstoffen.

In alle gevallen streven we ernaar om de meest duurzame oplossing te bieden rekening houdend met de mogelijkheden en het budget. En wanneer een dieselgenerator op locatie echt nodig is, besparen we ongeveer 30-60% dieselbrandstof en verminderen we de bedrijfsuren van de dieselgenerator vaak met 80-90%.

De lithium-ion batterijen die we gebruiken, worden door BMW ontwikkeld als onderdeel van hun zeer veeleisende duurzaamheidsprogramma. Ze gaan gegarandeerd 10 jaar mee, zijn voor 95% recyclebaar en de metalen die in het productieproces worden gebruikt, worden alleen gedelfd in conflict- en kinderarbeidvrije landen.

We vervoeren onze batterijen op vrachtwagens die worden aangedreven met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO), die de CO2-uitstoot met 90% vermindert. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze transportroutes zoveel mogelijk worden geoptimaliseerd om het aantal afgelegde kilometers te verminderen.

De hoeveelheid CO2 die we kunnen verminderen is afhankelijk van de omstandigheden. Onze batterijen worden gebruikt als stand-alone stroombron, of in combinatie met een netaansluiting of een andere stroombron om flexibele, stille en duurzame oplossingen te creëren.

Wij bieden groene energieoplossingen voor evenementen, bouwplaatsen, het opladen van mobiele elektrische voertuigen, het balanceren van het elektriciteitsnet en ziekenhuizen voor noodhulp.

Onze oplossing kan de diesel die anders zou worden gebruikt door een dieselgenerator volledig wegnemen. We hebben al meer dan 230.000 liter diesel bespaard, wat neerkomt op bijna 720.000 kg CO2.

Batterijen

We gebruiken mobiele lithium-ion batterijen van 336 kWh, die tot de krachtigste in de branche behoren. Deze leveren 318 kVA stroom.

De batterijen zitten in containers van 3 meter langen en wegen 7500 kg. Ze zijn robuust, veilig en gemakkelijk te vervoeren. Dit maakt ze ideaal om elke locatie van stroom te voorzien.

Met 183 accu’s en een totale capaciteit van 77MWh hebben wij de grootste set accu’s van Nederland. En de grootste vloot mobiele batterijen ter wereld.

Levering

We kunnen overal een batterij leveren. We laten onze missie niet in de weg staan door landsgrenzen!

We zijn momenteel actief in Nederland, Engeland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. En we breiden uit naar meer landen.

Software

Onze forecasting software maakt gebruik van de modernste technieken voor machine learning. We gebruiken de eerder verkregen energiegegevens van andere projecten om een op maat gemaakte prognose te maken voor elk nieuw project.

Bovendien bewaakt en bestuurt ons energiebeheersysteem onze batterijen en alle andere aangesloten energiebronnen, lokaal en op afstand. We kunnen 24/7 live toegang bieden tot alle energiegegevens.

We bieden een dashboard en een chatbot om realtime het energieverbruik en de energietrend te volgen op afstand.

Veiligheid

Ons batterijsysteem is ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit. Het batterijsysteem bevindt zich in een gekoelde container van drie meter met airconditioning. Alle controlesystemen bevinden zich aan de buitenkant; en een beveiligingsmechanisme schakelt automatisch en onmiddellijk alle stroom uit wanneer de containerdeuren worden geopend.

Het systeem wordt continu in de gaten gehouden om oververhitting of ander ongewoon gedrag te detecteren. Het zal veilig worden uitgeschakeld als dit zich voordoet, door een automatische waarschuwing via 3G (mobiel) te sturen naar alle personen die op dat moment verantwoordelijk zijn voor het systeem.

Verder kan het systeem, om welke reden dan ook, onmiddellijk met de hand worden uitgeschakeld met behulp van een gemakkelijk herkenbare stopschakelaar. Te vinden op de bedieningsinterface aan de zijkant van de container.