Ruim 55.000 liter dieselbesparing dankzij Greener EMS

Opladen van elektrische auto's met mobiele laadstations

Greener mag zich inmiddels specialist noemen in het ontwerpen van zuinige energieoplossingen, ook in de EV markt. Onlangs hadden we project voor een klant in de automotive industrie waar onze EMS serieuze besparingen teweeg heeft gebracht. Op locatie was een 100 kW netaansluiting aanwezig. Deze was echter te klein om tegelijkertijd 90 elektrische auto’s te laden. Om deze reden was er groot aggregaat gehuurd om te voorzien in de stroombehoefte. Daarmee leek alles geregeld, tot de eerste factuur voor het dieselverbruik kwam.

Daarna nam de klant contact op met Greener en vroeg om een plan te maken waarmee we flink konden besparen op verbruik en daarmee CO2 uitstoot. En het resultaat liegt er niet om; door het slim aansturen van de netaansluiting in combinatie met het aggregaat dat al op locatie aanwezig was, draaide het aggregaat nog maar 20% van de tijd. Het verbruik van diesel en daarmee de uitstoot van CO2 liep met 60% terug.

Door de lange doorlooptijd van het project kon door de inzet van de batterijen is er 57.200 liter diesel bespaard, een equivalent van ruim 180 ton CO2 uitstoot!

Benieuwd hoe wij tot dit soort oplossingen komen? Neem dan snel contact op met Greener! #GoGreener