Maak kennis met Yousif Eldaw – Onze DevOps Engineer

Ben je benieuwd naar wie we zijn? In deze blog vertelt Yousif wat meer over zichzelf, zijn hobby’s, en waarom Greener zo goed bij hem past. 

 

Om mee te beginnen: wat zijn twee leuke feitjes over jou? 

Ik speel graag bordspellen, zoals bijvoorbeeld Dominion of Ritual. Die duren niet al te lang en zijn makkelijk uit te leggen aan mensen die ze nog niet eerder hebben gespeeld. 

Wat ook niet veel mensen weten is dat ik gemiddeld 4 uur slaap nodig heb in de nacht. Verassend genoeg functioneer ik dan prima! 

Wat doe je precies bij Greener? 

Ik ben DevOps-er, en zit dus als het ware tussen het Development en het Operations team in. Ik probeer problemen die het werk van Ops hinderen op te lossen, zodat die niet altijd bij Devs terechtkomen. In plaats van een programmeur te storen voor deze issues, bouw ik kleine tools en programma’s. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een programma waarmee Ops zelf onderdelen van de batterijen kan bekijken en aan kan sturen.  

Wat vind je zo leuk aan werken bij Greener? 

Veel dingen! Ten eerste de mensen, en waar Greener voor staat, daar sta ik ook voor. Het gebeurt niet vaak dat je ergens mag werken waar je ook ethisch gezien een goed gevoel van krijgt, waar duurzaamheid net zo serieus wordt genomen als winst. Dus samengevat: de sfeer, de cultuur, en waar we naartoe werken – dat zijn allemaal redenen voor mij om bij Greener te werken. 

Waar vinden we jou in jouw vrije tijd? 

Ik ben vaak met vrienden – dan hebben we een bordspelavond, of gaan we wandelen. Vaak in de natuur, in de Veluwe bijvoorbeeld. Maar ik vind het ook leuk om door de stad te wandelen en naar muziek te luisteren. De laatste tijd ben ik ook wel vaker in een kroeg te vinden!  

Verder ben ik bezig met een dubbele MSc in Data Science en Kunstmatige Intelligentie, waarin ik mij verdiep in de ethische kant van AI.

Lijkt Greener jou ook een goeie fit? Bekijk onze vacatures hier: https://www.greener.nl/nl/werken-bij/