Hoge vermogens in de bouw, direct geleverd

Eén van de grote uitdagingen in de bouw is het verminderen van de stikstof- en CO2-uitstoot bij de inzet van zwaar materieel. Wij gaan die uitdaging graag aan. Zo zorgden we onlangs voor een uitstootvermindering van 50% bij het trekken van damwanden en het hydraulisch boren. 

Ook al is er een vrijstelling van de stikstofwet voor de bouw- en sloopfase op komst, de verduurzaming in de bouwsector is en blijft in volle gang. En dat is uitdagend. Bij grote industriële bouw- en infraprojecten zijn vaak grote vermogens nodig en is geen netaansluiting aanwezig. Daarom wordt er gebruik gemaakt van dieselaggregaten voor de stroom. Greener heeft het afgelopen kwartaal in deze markt brandstof- en CO2-besparingen van 50 tot 100% gerealiseerd.

Damwanden trekken op megabatterij

Zo leverde Greener voor Gebr. De Koning een batterij om damwanden te trekken. Gebr. De Koning zet bij het project een elektrisch trilblok in voor het trekken van damwanden, welke al meer dan 20 jaar in de grond zitten. Normaal zorgt een groot aggregaat voor de elektrische energie om het trilblok aan te drijven, die in vol bedrijf ruim boven de 200 kW aan elektrisch vermogen gebruikt. Het aggregaat hebben we vervangen door onze batterij. Er kon de hele dag gewerkt worden op de batterij, die in de nacht volgeladen kan worden op een 32 A aansluiting. Dit project toont maar weer eens aan hoe sterk Greener batterijen zijn.

Deze industriële projecten in de bouw zijn echt iets voor ons, omdat onze batterijen gemaakt zijn voor flinke vermogens.

Flinke vermogens voor Van Vulpen

Nog een mooie case waarin de kracht van onze batterijen in de bouw weer duidelijk werd, is samenwerking met Van Vulpen en Genpower. De wasinstallatie van hun elektrische HDD draait normaal op een 500 of 600 kVA aggregaat. In de hybride opstelling met onze batterij kon een kleiner aggregaat van 300 kVA worden ingezet. De batterij fungeerde als buffer en ving het piekverbruik moeiteloos op.

Elektrificering van materieel

Het komende jaar zien we deze behoefte aan batterijstroom in de bouw alleen maar toenemen. In de trend naar elektrificering van materieel zien we namelijk dat er behoefte is aan meer vermogen op de bouwplaats, zodat materieel tijdens de lunchpauze snel kan worden geladen. Ook daarvoor zijn onze batterijen zeer geschikt.  

Wil je een demo van onze batterijen of eens kijken bij één van onze projecten in het veld? Neem contact met ons op.