Greener realiseert met Goldbeck duurzame bouw van zonneparken

Het is zonde om een zonnepark te bouwen op energie uit een dieselaggregaat, vonden Sunvest en Goldbeck Solar. Daarom schakelden ze ons in om tijdens de bouw stroom te leveren uit onze batterij, zonder dat daar enige uitstoot aan te pas kwam. Het ging hierbij om de bouw van Energiepark Duurkenakker bij Muntendam. Er werden ruim 160.000 zonnepanelen geplaatst – genoeg stroom voor 20.000 huishoudens.

Wij bouwen aan de toekomst van energieproductie; het heeft geen zin om diesel te gebruiken om een zonnepark aan te leggen als er een alternatief is. Greener heeft ons geholpen met hun batterijoplossing, die in 8 weken tijd meer dan 4500 liter diesel heeft bespaard.

Tijdens de aanleg van de zonneinstallatie werd onze batterij aangesloten op een kleine netaansluiting bij een boer in de buurt. Deze netaansluiting was niet voldoende om de gehele bouw van stroom te voorzien, maar dankzij de inzet van de batterij konden de benodigde vermogens toch met gemak behaald worden. We bespaarden door deze grid-edge oplossing 4559 liters diesel en 15.725 kg CO2 uitstoot.

Ook op zoek naar een oplossing zonder uitstoot? Bij Greener zit je goed.