Greener Power Solutions breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Greener Power Solutions Verenigd Koninkrijk

AMSTERDAM, 4 APRIL 2023 – Greener Power Solutions (Greener), Europees marktleider in schone en slimme oplossingen voor de tijdelijke energiemarkt, breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse scale-up gaat samenwerken met verhuurpartners om hun dieselgeneratoren te vervangen door batterijen en richt zich daarnaast op opkomende markten, zoals de EV-laadmarkt en het energiegrid. Greener start in het Verenigd Koninkrijk met een capaciteit van ongeveer 6 MWh aan mobiele batterijcapaciteit. Het streeft ernaar om eind dit jaar op te schalen naar 20 MWh en in 2025 een capaciteit van 60 MWh te hebben bereikt.

Geen enkele andere leverancier in het Verenigd Koninkrijk heeft een verhuurvloot van batterijen met een vermogen van meer dan 100 kVA. Greener zal de eerste zijn die deze diensten op grote schaal gaat aanbieden. In de markt heeft de vraag naar kleinere hybride units zich inmiddels bewezen en lijkt het moment aangebroken om met grotere batterijsystemen te gaan werken.

Greener is in 2018 in Amsterdam opgericht en biedt duurzame mobiele energieoplossingen door de verhuur van mobiele batterijen en hoogwaardige besturingssoftware. Oprichters Dieter Castelein (CEO) en Klaas Akkerman (COO) geloven dat tijdelijke energievoorzieningen een belangrijke rol kunnen spelen in de cruciale transitie van fossiele naar duurzame energie.

De zelfontwikkelde software van het Energie Management Systeem (EMS) dat de batterijen aanstuurt, helpt klanten bovendien om slimmer en efficiënter met hun energieverbruik om te gaan. Om de impact op het milieu verder te verminderen, combineert het bedrijf haar batterijen met andere schone energiebronnen, zoals mobiele zonne-energie en waterstof.

Onderscheidende propositie voor de Britse markt

“Geen enkele andere leverancier in het Verenigd Koninkrijk heeft een verhuurvloot van batterijen met een vermogen van meer dan 100 kVA”, legt Dieter Castelein, CEO van Greener, de onderscheidende propositie voor de Britse markt uit. “Greener zal de eerste zijn die deze diensten op grote schaal gaat aanbieden. In de markt heeft de vraag naar kleinere hybride units zich inmiddels bewezen en lijkt het moment aangebroken om met grotere batterijsystemen te gaan werken”, aldus Castelein.

Om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren en op te schalen van een capaciteit van 20MWh in 2023 naar 60MWh eind 2025, richt Greener zich op opkomende markten zoals de EV-laadmarkt en het energiegrid. Het team van Greener UK opereert vanuit het kantoor in Bristol.

De totale vloot van het bedrijf bestaat nu uit ongeveer 100 batterijen met een totale capaciteit van 42MWh, die in heel Europa actief zijn. Het is het streven om deze capaciteit aan het einde van 2023 te hebben verdubbeld. Doordat Greener met haar batterijen vervuilende dieselgeneratoren vervangt, is sinds de oprichting bijna 4 miljoen liter diesel en 12 miljoen kg aan CO2-uitstoot bespaard.

Investering van 45 miljoen euro

Eind vorig jaar haalde Greener een financiering van 45 miljoen euro op bij investeringsmaatschappij DIF Capital Partners. Greener wil deze investering gebruiken om het marktleiderschap in Nederland verder te verstevigen en de groei in Europa te versnellen. Bovendien wordt de opgehaalde financiering gedeeltelijk in onderzoek en ontwikkeling gestoken, om nieuwe diensten en innovaties ruim baan te kunnen geven. Ook staat er een aanzienlijke uitbreiding van de vloot aan mobiele batterijen op de planning.

Nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Bij de geplande opschaling hoort eveneens de verdere professionalisering en uitbreiding van het team, dat de afgelopen jaren al stevig is gegroeid en inmiddels uit 46 medewerkers bestaat. Vanwege die snelle groei is Greener eerder deze maand verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor, gelegen aan de Joop Geesinkweg 901, op het Amstel Business Park in Amsterdam.