Greener innoveert op het energienet

Door drukte op het energienet kunnen aanvragers niet altijd op tijd de juiste netaansluiting krijgen. Dankzij de inzet van onze batterijen bieden wij alsnog een schone oplossing. Zo realiseerden we tijdelijke stroom voor luxe accommodaties, een kantoorpand, huisvesting en een groot restaurant. 

Netverzwaring voor vakantiepark

Het Nederlandse energienet verandert snel en het is voor de netbeheerders een uitdaging om die groei bij te benen. Daarom komen niet altijd alle benodigde aansluitingen op tijd.  

Greener zorgt ervoor dat de tijdelijke netverzwaring meestal zonder diesel tot stand kan komen. Zo zorgen we sinds juli dit jaar voor schone stroom bij Europarcs, Resort de Utrechtse Heuvelrug. Doordat steeds meer mensen in Nederland op vakantie gaan vanwege het coronavirus, is EuroParcs snel gaan uitbreiden. Alle nieuwe accommodaties zijn 100% elektrisch en daar hoort een groter stroomverbruik bij. Dankzij batterij Emma en batterij Herma (samen goed voor ruim 600 kVA en ruim 600 kWh) is er totdat de vaste netverzwaring er is, toch genoeg stroom. Tot nu toe werd al ruim 200 ton CO2 bespaard.  

We zien dat we bij verlate netaansluitingen een snelle, duurzame en betaalbare oplossing kunnen bieden!

Duurzame stroom voor restaurantuitbreiding

Ook zorgde Greener in de afgelopen periode voor stroom bij de uitbreiding van een restaurant op de Zuidas. Hier werd overdag, tijdens de openingsuren, te veel stroom verbruikt voor de aansluiting. Greener leverde een batterij die in de nacht oplaadde, zodat er tijdens de dag stroom bijgeleverd werd en er optimaal van de keuken gebruik gemaakt kon worden. 

Razendsnelle oplossing voor netonderhoud

Ook voor onderhoud aan het net zijn onze batterijen een geschikte oplossing. Vanwege onderhoud aan het energienet moest het kantoor van één van onze investeerders, Meewind, en de onderliggende broodjeszaak een ochtend zonder stroom uit het net. De aannemer had een dieselaggregaat aangeboden, maar dat kon Greener niet over haar kant laten gaan. Daarom draaide het kantoor op een Greener batterij. De batterij werd vroeg in de ochtend op het parkeervak aan de overkant van de straat geplaatst, in de middag was alles weer opgeruimd. 

Ook te weinig stroom en komt de netverzwaring niet op tijd? Laat het ons weten