Chasing the Hihat werkt komende drie jaar toe naar uitstootvrije festivals

Chasing the Hihat, van onder meer festivals als Oranjebloesem en De Zon, kiest om de komende jaren alle stroomplanning en infrastructuur uit te besteden aan Greener Power Solutions. Greener gaat CO2 en stikstofuitstoot op de evenementenlocaties drastisch terugdringen, door slimme stroomplanning, inzet van megabatterijen en forecasting. Greener en Chasing the Hihat willen op deze manier de komende drie jaar naar uitstootvrije festivals werken.

Als festivalorganisator zijn we keer op keer bezig om te zoeken naar een zo klein mogelijke CO2 voetafdruk en de samenwerking met Greener Power Solutions gaat zeker bijdragen aan groenere festivals.

Greener en Chasing the Hihat werkten het afgelopen jaar voor verschillende evenementen al samen, maar gaan nu een stap verder met een drie-jaren contract voor alle festivals. Zo wordt er op ieder festival en ieder jaar naar steeds betere oplossingen gewerkt. Waaronder:

  • Meer data ophalen in het eerste jaar zodat de batterijtechnologie de komende jaren nog efficiënter kan worden ingezet;
  • Hiermee verwachten Greener en Chasing the Hihat in drie jaar zo’n 40.500 liter diesel te kunnen besparen en 128,8 ton CO2;
  • Ook het vervoer van de batterijsystemen wordt gedaan op biobrandstof.

Greener Power Solutions is een Amsterdamse startup die al een aantal jaren aan de weg timmert om stroom op tijdelijke locaties te verduurzamen. Greener zet daarvoor megabatterijen met eigen software in, die zo duurzaam mogelijk opgeladen worden om zo op evenementen de stages, cateraars en bezoekers van stroom voorzien.

Greener ontwikkelde bovendien planningssoftware om stroomplannen te optimaliseren en doet aan forecasting om zo stroomverbruik beter te voorspellen. Zo werkt Greener er naar toe dat er straks (bijna) geen CO2 of stikstof meer uitgestoten hoeft te worden door dieselaggregaten. De samenwerking met Chasing the Hihat is ideaal om deze concepten als eerste uit te rollen.

Het is voor ons fantastisch dat een organisator als Chasing the Hihat voor ons kiest, zodat we meerdere jaren kunnen samenwerken om de evenementen te verduurzamen. Het biedt ons de mogelijkheid om onze software steeds aan te scherpen en steeds beter te worden.

Wil je komen kijken hoe Greener in de praktijk samenwerkt met Chasing the Hihat? Mail of bel dan Dieter Castelein via dieter@greener.nl of 0646156439 en kom achter de schermen meekijken naar de stroominfrastructuur.