Schoon en stille batterijstroom festival

Een stille stroomoplossing op events in stad of natuur

Festivals en events die plaatsvinden in de stad of bij een Natura 2000 gebied moeten zich houden aan strikte geluids- en uitstootnormen. Want zowel de buurman als de bosuil zit niet te wachten op keihard lawaai. Of een pluim aan emissies. Dus hoe voorzie je zo’n festival van duurzame én stille energie? Ontdek in deze blog twee praktische voorbeelden.

Voorbeeld 1 – Stille stroomvoorziening

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch.

Dit jaarlijks festival vindt plaats op verschillende plekken in de stad met vele theater-, muziek- en dansvoorstellingen. Aan een 160A netaansluiting hadden ze niet genoeg. Uitbreiden met een generator is te luidruchtig. De stilte bij de ene show wil je niet verstoren door het gepruttel van een generator bij de andere show.

Greener batterijen zijn fluisterstil. Wij zetten twee batterijen neer die zichzelf slim oplaadden uit de netaansluiting. Zo leverden ze altijd extra energie bij  een piekvraag. Een stille, schone, én uitstootvrije oplossing met besparingen van wel 20.000 liter diesel en 61 ton CO2.

Onze twee Greener batterijen bij het Theaterfestival in Den Bosch

Voorbeeld 2 – Schone energie in natuurgebieden

Wadopera Peter Grimes

Ook in de buurt van Natura 2000 gebieden zijn Greener batterijen een stille, schone uitkomst. Wadopera Peter Grimes vindt plaats in de Friese natuur. Hier gelden strenge regels voor geluid en uitstoot. Bovendien willen bezoekers genieten van de opera, zonder geloei op de achtergrond. Hooguit een koe. Maar zeker geen serie dieselgeneratoren.

Daarom laadden wij overdag onze batterij slim op, zodat er ’s avonds geen geluids- of stankoverlast hoefde te komen. Zo bespaar je met gemak 10.000 liter diesel en 35 ton CO2. En een hoop geklaag.

Voordelen

  • Stille energie overal
  • Aanzienlijk minder uitstoot
  • Overal inzetbaar, in stad of bij natuur

Organiseer jij een festival of event vlak bij de natuur, of ergens in de stad, waar minimale geluidsoverlast mag zijn? Reken dan op de stille, duurzame energie van Greener’s mobiele batterijen.