Duurzaam festival opbouwen Greener

Opbouwen, sfeer bouwen, feestbouwen 

Als festivalorganisator krijg je steeds meer te maken met strikte milieu- en vergunningseisen, en alsmaar stijgende kosten. In deze blog lees je hoe je jouw evenement duurzaam organiseert met onze mobiele batterijen; van opbouw tot closing act.

Opbouwen met duurzame energie

We beginnen bij het begin: de opbouw. Een groot festival als Awakenings trekt meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Om een feest van dat formaat vlekkeloos te laten verlopen gaat er aardig wat voorbereidingswerk aan vooraf. Denk aan het organiseren, de planning, het terrein en de faciliteiten klaarmaken, de podia opbouwen en deze van licht en geluid voorzien. 

Drie weken voor de start van het festival komen er zo’n 100 mensen naar de locatie om deze voorbereidingen te treffen. Er komt een ‘bouwkeet’ die fungeert als een soort tijdelijk kantoor. Ook moet de catering kunnen draaien, zodat de werklieden op locatie kunnen eten. Kortom, bij de opbouw van een festival komt een hoop stroom kijken! 

Alles op batterijstroom

Normaal wordt deze energie drie weken lang voorzien met een dieselgenerator. Maar door een mobiele batterij aan te sluiten op een nabij trafostation met een 3x80A netaansluiting, kon alles via het stroomnet geleverd worden. Dit bespaarde de organisatie wel 3500 liter diesel. Zo simpel kan het zijn! 

Voordelen

  • Uitstootvrij festival opbouwen 
  • Bouwkeet van emissievrije energie voorzien
  • Catering op batterijstroom
  • Geen dieselgenerator nodig
  • 3500 liter bespaard

Maar ook zonder netaansluiting kun je de opbouw van je festival uitstootvrij realiseren. Weten hoe? Houd onze website in de gaten voor ons volgende festival blog over battery swapping!